Deze website maakt gebruik van cookies

Soorten Dieren


Veel dierentuinen hebben verschillende soorten diersoorten zoals apen, zeezoogdieren, vogels, reptielen, knaagdieren, insecten, tijgers en leeuwen. Naast deze soorten dieren in een dierentuin heb je ook dierenparken die zich richten op een diersoort, bijvoorbeeld de Apenheul in Apeldoorn, dit dierenpark richt zich specifiek op de aapsoorten. Verder heeft u nog de mogelijkheid uit Dolfinarium, die alleen een dierenpark met dolfijnen, walvissen en zeehonden heeft.


Top 10 populairste Dierentuinen


In de periode April tot en met Oktober is het ‘Dagje uit’ seizoen in Nederland. Hier hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de meest bezochte en populairste dierentuinen in Nederland.

dierentuin-nederland

Dit is de top 10 van de populairste dierentuinen:


  1. Diergaarde Blijdorp. Dit is het populairste dierenpark in Nederland. Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdan en trekt per jaar 1.5 miljoen bezoekers. In Diergaarde Blijdorp kunt u allerlei soorten dieren zien.

  2. Burgers Zoo. Dit dierenpark ligt in Nederland op precies te zijn in Arnhem. Burgers Zoo trekt per jaar 1.47 miljoen bezoekers. Daarnaast is Burgers Zoo een van de grootste parken in Europa met ongeveer 10000 dieren.

  3. Artis. Dit dierenpark ligt in Amsterdam, Nederland. Artis trekt per jaar 1,13 miljoen bezoekers. Het dierenpark bevindt zich midden in Amsterdam en is geopend in 1838.

  4. Ouwehands Dierenpark. Dit dierenpark ligt in Rhenen en trekt per jaar 905.000 bezoekers. In dit dierenpark zijn er ook verschillende soorten dieren te zien.

  5. Safaripark Beekse Bergen. Dit is een safari park wat ligt in Hilvarenbeek, Nederland. Per jaar komen er 800.000 bezoekers naar het safaripark. In Safaripark Beekse Bergen kun je ze met een bus, auto of een bootje van het park rondrijden tussen de dieren.

  6. Dolfinarium Hardewijk. Dit is een dierenpark specifiek gericht op dolfijnen, walvissen en zeehonden. Dolfinarium trekt jaarlijks 780.000 bezoekers.

  7. Dierenpark Emmen. Dit is een Dierenpark wat ligt in de plaats Emmen en jaarlijks 700.000 bezoekers trekt. Daarnaast is dierenpark Emmen opgedeeld in twee stukken, namelijk een binnengedeelte waar kinderen kunnen spelen en een aantal dieren te zien zijn en verder is er nog een buiten gedeelte waar je alle dieren kunt zoeken.

  8. Dierenpark Amersfoort. Dit is een dierenpark wat ligt in de plaats Amersfoort en jaarlijks 673.000 bezoekers trekt. In dierentuin Amersfoort heb je ook allerlei verschillende soorten dieren.

  9. Apenheul. Dit is een dierenpark wat ligt in Apeldoorn. Jaarlijks trekt de Apenheul zo een 402.000 bezoekers. In de Apenheul zijn er ook alleen apen te vinden en die lopen ook nog eens los door het park (de meeste apen dan).

  10. GaiaZoo. De GaiaZoo is een dierenpark wat in Zuid-Limburg ligt. Het trekt jaarlijks 375.000 bezoekers. GaiaZoo is al 4 keer verkozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux.


De grootste dierentuin van Nederland


Je kan de grootste dierentuin van Nederland zien als het aantal bezoekers wat er komt of het aantal bezoekers wat er per jaar komt. Als u kijkt naar de oppervlakte dan is Safari Park Beekse Bergen de grootste safari park/dierentuin van Nederland. De dieren die hier leven zijn gorilla’s, giraffen, olifanten, apen en zebra’s. De dieren leven hier op een heel groot gebied waar ze uitgebreid kunnen spelen en eten. Daarnaast kan je met de bus, wandelend, auto of met de boot langs de dieren en kunnen deze zelfs nog bij u auto bijvoorbeeld komen staan. Stel u kijkt naar bezoekersaantallen dan is Diergaarde Blijdorp wat in Rotterdam ligt veruit het populairste. Elke jaar komen er gemiddeld 1.5 miljoen bezoekers naar Diergaarde Blijdorp.


NVD


NVD staat voor de Nederlands Vereniging van Dierentuinen en is opgericht in 1966. De organisatie werkt samen met de 14 grootste dierentuinen in Nederland, de bekendste dierenparken zijn Safari Park Beekse Bergen, Artis Amsterdam en als laatste Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De dierentuinen van de NVD werken samen op het gebied van de bescherming van de natuur, educatie, onderzoeken en recreatie.